Jakie alergeny sprawdza nasz test biorezonansowy:


  • gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz)
  • zboża bezglutenowe (gryka, owies, amarant, proso, ryż, teff)
  • kazeina – białko mleka krowiego, owczego, koziego   
  • nabiał: masło, mleko, kefir, jogurt, serwatka, śmietana, twaróg, ser żółty, laktoza – cukier mleczny cukier
  • fruktoza
  • białko i żółtko jaj                                                                                                                         
  • drożdże            
  • kakao i kawa
  • kukurydza i mąka kukurydziana 
  • mięso:  wołowina, wieprzowina,  cielęcina, kozina, jagnięcina, dziczyzna: jeleń, sarna, dzik, królik 
  • drób: kurczak, indyk, perliczka, kaczka, gęś, 
  • ryby: dorsz, tuńczyk, śledź, makrela, szproty, sardynki, pstrąg, łosoś                                                                                             
  • glutaminian
  • herbata czarna i zielona
  • piwo
  • wódka
  • wino czerwone i białe 
  • grzyby jadalne 
  • soja 
  • mak 
  • ziarna: sezam, słonecznik, dynia, nasiona lnu, konopie
  • owoce: ananas, arbuz, awokado, banan, borówka, brzoskwinia,  jabłko, kiwi, gruszka, porzeczka czarna i czerwona, truskawka, agrest,  morela, jagody, maliny, pomarańcze, mandarynki, grapefruit, winogrona zielone i czerwone,
  • warzywa: burak, marchew,  seler, pietruszka, ziemniak, batat, kapusta, brokuły, brukselka, seler naciowy,  fasolka szparagowa, kalafior, szpinak, jarmuż, sałata, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, rzodkiew, groszek, kalarepa, 
  • strączki: soja, ciecierzyca, fasola, groch, soczewica
  • oleje roślinne
  • orzechy i migdały: orzech włoski, laskowy, makadamia, piniowy, brazylijski, ziemny… 
  • marcepan